Rólunk

Balaton Plaza – Általános információk

A Balaton Plaza Veszprémben, a királynék városában található, a megyei jogú városból, negyed óra alatt megközelíthető a Balaton.

A Balaton Plaza már 2004 óta fogadja a látogatókat változatos üzleti kínálattal. A férfiak és a nők is megtalálják a legújabb divat szerinti ruhadarabokat és a gyermekek is rátalálhatnak kedvenc játékaikra a játéküzletben. A családi kikapcsolódás után a nagybevásárlás is könnyen elintézhető a bevásárlóközpont élelmiszer üzletében. Az ételudvar kínai és mediterrán gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat, a kávézónk pedig finom kávékülönlegességekkel járul hozzá a jó hangulathoz.

A Cinema City Balaton négy teremben várja aktuális mozikínálattal a filmek szerelmeseit.

A Balaton Plazában 400 parkolóhely áll a látogatók rendelkezésére. A bevásárlóközpont tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Veszprém központi buszpályaudvara alig 300 méterre található a Plaza épületétől, ide futnak be a helyközi és távolsági buszjáratok. Az 5-ös, 6-os, 11-es és a 23-as busszal közelítheti meg a Balaton Plazát! A Balaton Plaza főbejáratától körülbelül 100 méterre találhatók a helyi járatok buszmegállói.

Nyitvatartás

A Balaton Plaza általános nyitvatartása:
Hétfőtől-Szombatig: 9:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00
Az üzletek egyedi nyitvatartásairól
az alábbi oldalon tájékozódj: Üzleteink

Kapcsolat

Címünk: 8200 Veszprém, Budapest út 20-28.
Diszpécser szolgálat: +36 30 841 9499
E-mail: info@balatonplaza.hu

Házirend

A Balaton Plaza Házirendje
Általános magatartási szabályok

A Balaton Plaza egy magántulajdonban lévő, a nagyközönség számára nyitott létesítmény. A mindenki számára kellemes időtöltés biztosítása érdekében bevásárlóközpontunk biztonsági alkalmazottai bármikor közbeléphetnek a szabályok betartatása érdekében.

Tilos a Bevásárlóközpont területén az olyan tevékenység folytatása, amely jogszabályba ütközik, a jóérzést, vagy a közerkölcsöt sérti, vagy alkalmas arra, hogy a Bevásárlóközpont területén tartózkodó személyeket zavarja, félelmet, megbotránkozást keltsen. A Plaza területére belépni, illetve ott tartózkodni csak ápolt, tiszta megjelenéssel szabad. A jelen házirendet megsértő személyt a biztonsági személyzet a Bevásárlóközpontból kivezetteti, szükség esetén rendőri segítséggel.

Tilos bármilyen közlekedési eszközzel (pl. roller, kerékpár, görkorcsolya) a bevásárlóközpont területére belépni, kivéve a korlátozott mozgásképességűek által használt járműveket és gyermekkocsikat.

A Plaza területére behozott állatokra a „Házirend állattal érkezők számára”, e házirendet kiegészítő rendelkezések vonatkoznak.

Tilos a Bevásárlóközpont területén robbanóanyag, kábítószer, pirotechnikai eszköz árusítása, valamint az Bevásárlóközpont területére történő behozatala. Tilos belépni alkoholos állapotban, valamint olyan eszközzel, mely alkalmas arra, hogy a Bevásárlóközpontban, annak berendezéseiben vagy más személyek ruházatában, eszközeiben kárt okozzon. Alkoholtartalmú italok kizárólag az erre kijelölt vendéglátóhelyeken fogyaszthatók!

Fegyveres szervezetek tagjainak kivételével a Bevásárlóközpont területére fegyverrel belépni tilos.

A Bevásárlóközpont egész területén tilos a dohányzás.

A Bevásárlóközpont teljes területén a Bevásárlóközpont vezetőségének engedélye nélkül tilos kereskedelmi céllal fotó-, illetve filmfelvételt készíteni.

A Bevásárlóközpont területén kereskedelmi tevékenység folytatására csak azon személyek jogosultak, akik a Bevásárlóközpont tulajdonosával az adott tevékenységre vonatkozóan bérleti vagy egyéb szerződést kötöttek. Szórólapozáshoz, közvélemény-kutatáshoz, egyéb hasonló tevékenység végzéséhez a Bevásárlóközpont tulajdonosának írásbeli engedélye szükséges.

A Bevásárlóközpont területén tilos szerencsejátékok (kivéve a Tulajdonos engedélye alapján, annak keretei között folyó szerencsejáték) szervezése és folytatása.

A házirendben nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos Polgárjogi Törvénykönyv szabályai érvényesek. Fentiek megsértése a Bevásárlóközpont területéről való kitiltást, súlyosabb esetben polgári-, büntető vagy egyéb hatósági eljárás kezdeményezését vonja maga után.

Kép- és hangfelvétel, adatvédelem

Tájékoztatjuk önöket, hogy a BalatonPlaza területén videókamerás megfigyelés történik.

A látogatók a bevásárlóközpontba történő belépésükkel elfogadják, hogy a bevásárlóközpont, vagy a vele szerződésben lévő harmadik fél által szervezett rendezvények, promóciók során kép és hangfelvétel készülhet róluk, amelynek közzétételéhez hozzájárulnak.

WiFi használat

Tilos Bevásárlóközpontban elérhető nyilvános WiFi hálózat használata a mindenkor hatályos magyar jogszabályokba ütköző cselekmények előkészítése vagy végrehajtása céljából. Tilos minden olyan egyéb hálózati tevékenység, mely a hálózat többi felhasználójának munkáját zavarja vagy akadályozza!

A hálózat használatával Ön azt is tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás jellege miatt nem kizárhatóak esetleges hálózati incidensek, melyek a felhasználó által csatlakoztatott eszközökön okozott következményeiért a Tulajdonos nem tud felelősséget vállalni, és nem vállal felelősséget!

Házirend állattal érkezők számára

A Balaton Plaza állatbarát üzletközpontként a jól szocializált kutyával és a házirend által engedélyezett egyéb állattal rendelkezők részére lehetőséget biztosít az állattulajdonosoknak, hogy négylábú társukkal együtt vegyék igénybe a bevásárlóközpont bizonyos üzletkínálatát és szolgáltatásait. A minél harmonikusabb együttlét és a vonatkozó jogforrásoknak való megfelelés érdekében az alábbi házirendet minden állattal érkező köteles betartani.

A Balaton Plaza területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek is beléphetnek ill. mindazon üzletekbe bevihetők, amelyek ezt engedélyezik, kivéve az élelmiszert előállító és értékesítő helyiségeket, valamint az ügyfélforgalmat bonyolító hivatalos, nyilvános helyiségeket.

 1. Nem hozhatók be a Balaton Plaza területére madarak, vadállatok, egzotikus állatok, valamint haszonállatok.
 2. A Plaza területének engedélyezett részére pórázzal felvezetve vagy hordozóban hozhatók be a kutyák. Kutyát csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére alkalmas.
 3. A Balaton Plaza területének engedélyezett részére erre a célra megfelelő speciális hordozótáskában vagy ketrecben hozhatók be a macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb engedélyezett állatok.
 4. Az állatot felvezető/behozó személy csak egészséges, jól szocializált, tiszta, ápolt állatot hozhat be a bevásárlóközpont engedélyezett területére oly módon, hogy az más testi épségét, egészségét ne veszélyeztesse, nyugalmát ne zavarja, félelmet ne keltsen és/vagy anyagi kárt ne okozzon. Veszélyes ebet kizárólag a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos szájkosárral és a kibújást megakadályozó nyakörvvel/hámmal, két méternél nem hosszabb, nem kihúzható pórázon, a tartási engedélyben megjelölt személy felügyeletével szabad vezetni.
 5. Az állatot vezető személynek fokozottan kell figyelnie a bevásárlóközpont rendjére és tisztaságára.
 6. A Balaton Plaza területén az állat minden cselekedetéért a vezető/behozó személy, valamint az állat gazdája a felelős büntetőjogi, polgárjogi és szabálysértési vonatkozásban, így károkozás esetén is kizárólag a felvezetőt, behozót, illetve a gazdát terheli bárminemű kártérítési, kártalanítási felelősség.
 7. A Balaton Plaza engedélyezett területére kizárólag chippel ellátott (amennyiben fajtájánál kötelező), minden kötelező oltással rendelkező állatot lehet behozni.
 8. A felvezető/behozó személynek magával kell hoznia az állat oltási könyvét vagy az állat útlevelét, amelyet a Balaton Plaza szakszemélyzetének, valamint biztonsági személyzetének kérésére be kell mutatnia abból a célból, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a megfelelő oltások megléte.
 9. A Balaton Plaza fenntartja magának a jogot, hogy bármikor szakember segítségével ellenőrizze az állat oltási könyvét/útlevelét és az azonosító chip meglétét.
 10. A Balaton Plaza fenntartja magának a jogot arra, hogy a kutyát és az állatot felvezető/behozó személyt a bevásárlóközpont területéről kivezesse, ha
  – a kutyát felvezető/behozó személy nem tudja felmutatni a kutya oltási könyvét/útlevelét;
  – az állatot felvezető/behozó személy a Házirend 6. és/vagy 7. pontját megszegi;
  – az állat, amennyiben fajtájánál előírás, nem rendelkezik azonosító chippel.
 11. Amennyiben az állat a Balaton Plaza területén piszkít, azt a felvezető/behozó személynek kötelező feltakarítania és egyben a Plaza biztonsági/takarító személyzetének jelezni az eseményt és kérni fertőtlenítő takarítást.
 12. A behozott állat által elkövetett sérülést okozó agresszió rendőrségi feljelentést von maga után.
 13. A fenti szabályok alól kivételt képeznek a jelzéssel ellátott segítő- és vakvezető kutyák.
Parkolás

Kedves Látogatók!

A Balaton Plaza 400 parkoló hellyel rendelkezik.
– A parkolás első órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 200,- Ft.
– Mozijeggyel rendelkező látogatóinknak +2 óra ingyenes. ( A parkolójegy érvényesítése a mozi jegypénztárában történik.)
– A megvásárolt mozijegy mellé nem jár automatikusan parkolóhely, a parkolást a szabad helyek függvényében tudjuk biztosítani.
– Az autómosó vendégeinek 2 óra ingyenes. (A parkolójegy érvényesítése az autómosó pénztárában történik.)

Parkolási szabályzatunkat ide kattintva érheti el!

Megközelítés